Правни лица > Факторинг

Факторинг

ИЗНОС
Максимален износ согласно одлука на кредитен одбор земајќи ги в предвид кредитоспособност на компанијата, како и согласно побарувањата кои би биле откупени.

ТРИ КАТЕГОРИИ НА ПРОИЗВОД
  •   I  категорија: Факторинг на фактури до 30 дена рок на наплата
  •  II  категорија: Факторинг на фактури до 60 дена рок на наплата
  • III  категорија: Факторинг на фактури до 90 дена рок на наплата

ФАКТОРИНГ ДИСКОНТ
  •   I категорија: 3% дисконт од фактурираниот износ
  •  II категорија: 4% дисконт од фактурираниот износ
  • III категорија: 5% дисконт од фактурираниот износ
НАПОМЕНА
  • По еден ден доцнење за категорија I и II, дисконтот се зголемува на износот предвиден за следната категорија (ако е I категорија 3%, после 31виот ден би била 4% итн)  
  • Над 90 дена се додадваат дополнителни 2%, со тоа што максимална толеранција е до 120 дена

ДРУГИ ТРОШОЦИ
Провизија за исплата, еднократен трошок  

ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ВО ЗАВИСНОСТ ОД ИЗНОСОТ
Хипотека или нотаризирана меница авалирана од сопственикотДополнителни информации во врска со пакетот може да добиете во Службата за корпоративно работење
- телефон: 02/3289-553
- e-пошта: corporate@silkroadbank.com.mk

СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Подесувања за колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. На веб страницата www.silkroadbank.com.mk користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство при идната посета на веб страницата. Детални информации за начинот на кој можете да ги смените Вашите преференции за веб колачињата можете да најдете во нашиот документ Политика за приватност и Политика за колачиња.