Физички лица > Моја Плата

Моја ПлатаПроизводот Моја плата е платежна сметка на која ја примате платата или пензијата во Силк Роуд Банка АД Скопје. Моја плата Ви нуди посебни услови и погодности, и тоа:
 • Дозволено пречекорување
 • Visa Electron Point / American Express Point дебитна картичка – со отворање на платежна сметка
 • Привилегирани каматни стапки за Потрошувачки и Станбени кредит
 • 50% намалување на годишната провизија за сефови
 • Електронско Банкарство – пасивно (без надоместок), 

ДОЗВОЛЕНО ПРЕЧЕКОРУВАЊЕ
Револвинг кредитна линија на платежната сметка преку која клиентот ја прима платата или пензијата и се користи за покривање краткорочни потреби за готовина.
 • Износ - три месечни плати, максимум МКД 300.000
 • Каматна стапка - 14,30%* годишна се пресметува искористениот дел
 • Рок - 12 месеци со можност за автоматско пролонгирање
Дозволеното пречекорување на Вашата платежна сметка можете да го користите за сите Ваши потреби во рамките на одобрениот лимит, без да се грижите за ратите на однапред одредени датуми. Секојпат кога ќе го користите, ќе платите камата што се пресметува само на износот и на периодот што сте го користеле.


На износот што го надминува дозволеното пречекорување и на доспеаниот и ненаплатен износ се пресметува и се наплатува законска казнена камата.

КРЕДИТНИ КРИТЕРИУМИ
 • Барателот да биде во редовен работен однос 
 • Учеството на вкупните месечни задолжувања во вкупните месечни примања да изнесува најмногу 55% за вработени во јавни претпријатија, АД, вработени во компании на позитивна листа, пензионери и за вработени во други приватни компании.
 • Кредитобарателот да не биде постар од 72 години при доспевање на дозволеното пречекорување


ТРОШОЦИ
200 МКД надомест за онлајн апликација 
Каматната стапка е променлива во согласност со Одлуката за каматни стапки на Силк Роуд Банка АД Скопје.

СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Подесувања за колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. На веб страницата www.silkroadbank.com.mk користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство при идната посета на веб страницата. Детални информации за начинот на кој можете да ги смените Вашите преференции за веб колачињата можете да најдете во нашиот документ Политика за приватност и Политика за колачиња.