Известување за промена на НРКС и Еурибор

Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека Силк Роуд Банка изврши зголемување на каматните стапки на активните кредити за физички лица со варијабилна (променлива) каматна стапка за:

 

-          Станбени кредити

-          Субвенционирани станбени кредити

-          Потрошувачки хипотекарни кредити

 

Вид на референтна каматна стапка

Датум на утврдување

Период на важност

Висина на референтна стапка (годишно)

НРКС*

29.06.2023

  01.07.2023 -31.12.2023

1,56%

6 месечен ЕУРИБОР за ЕУР

29.06.2023

  01.07.2023 - 31.12.2023

3,930%

НРКС*

28.12.2022

  01.01.2023 - 30.06.2023

1,12%

6 месечен ЕУРИБОР за ЕУР

29.12.2022

  01.01.2023 - 30.06.2023

2,752%

НРКС*

30.06.2022

  01.07.2022 - 31.12.2022

1,02%

6 месечен ЕУРИБОР за ЕУР

30.06.2022

  01.07.2022 - 31.12.2022

0,225%

 

* Каматна стапка на денарски депозити без валутна клаузула - преземена од веб страната https://www.nbrm.mk/

 

За подетални информации Ве молиме да се обратите во најблиската експозитура на Банката.

 

Со почит,

Силк Роуд Банка

 

СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Подесувања за колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. На веб страницата www.silkroadbank.com.mk користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство при идната посета на веб страницата. Детални информации за начинот на кој можете да ги смените Вашите преференции за веб колачињата можете да најдете во нашиот документ Политика за приватност и Политика за колачиња.