Алфа Банка АД Скопје станува Силк Роуд Банка АД Скопје
На 9 мај 2016 година, целиот акционерски капитал на „Алфа Банка АД Скопје“ се купи од страна на „Silk Road Capital“ („Силк Роуд Кепитал“), по добивањето на сите потребни дозволи од регулаторните тела.
Купувач е компанија во сопственост на приватен инвеститор од Швајцарија, чија главна дејност е инвестирање во финансискиот сектор во регионот и тоа успешно го прави во последниве 12 години, вклучувајќи и една претходна инвестиција во локална банка. Банката со новиот сопственик ќе продолжи со редовно работење, додека трговската марка на „Алфа Банка“ ќе се користи, за еден одреден период, во согласност со привремениот договор за користење на лиценциите.


СТАНЕТЕ НАШ КЛИЕНТ И ИЗБЕРЕТЕ ЈА УСЛУГАТА КОЈА НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА

Пополнете ја контакт формата и наведете го вашето барање

Подесувања за колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. На веб страницата www.silkroadbank.com.mk користиме колачиња со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство при идната посета на веб страницата. Детални информации за начинот на кој можете да ги смените Вашите преференции за веб колачињата можете да најдете во нашиот документ Политика за приватност и Политика за колачиња.